Izsuševanje vlage

Izsuševanje vlage

Že malenkost lahko povzroči veliko škodo. Ne zatesnjena cev, zlom materiala, zamašen odtok, pokvarjen stroj, preplavljena kad ali odprto strešno okno – vse to lahko vodi k precejšnji škodi. Vzroki vodnih škod so lahko nastanejo zradi naravnih dejavnikov, kot so nevihte s ploho ali poplave.

Vedno znova nastane škoda zaradi neprimerno izpeljanih del (prevrtane vodovodne cevi, talna ogrevanja, poškodbe inštalacij zaradi mraza, prevelikega pritiska). Glede na vzrok nastanejo različne posledice vodnih škod. Voda namoči opremo, zidove in tlake, povzroči lahko celo propadanje konstrukcijskih materialov in v najslabšem primeru ogrozi trdnost objekta. Kako obsežna bo škoda, je na eni strani odvisno od količine vode in koliko časa je ta stala v hiši ali objektu, na drugi pa od kakovosti materialov in gradnje. Našteto vpliva tudi na to, kako se je treba lotiti sanacije prizadetih prostorov. Pri izlivih vode iz vodovodnih cevi ali vdoru odpadnih voda, je običajno dovolj, da prostore očistimo in izsušimo, izjema so le okvare na ceveh, ki jih ne opazimo takoj. Ta voda pa lahko povzroči več škode, zato je pred izsuševanjem potrebna sanacija prizadetih elementov in materialov.

1. Iskanje okvar na vodovodnih instalacijah

Lociramo oz. poiščemo vam mesta okvar in puščanj na vodovodnih inštalacijah, odtočnih inštalacijah, inštalacijah centralnega ogrevanja, inštalacijah talnega gretja, na toplovodih in plinskih inštalacijah. Lociranja izvajamo v objektih in tudi zunaj njih.

Pri izvedbi uporabljamo najsodobnejše tehnike kot so pregledi z endoskopijo, pregledi s termografijo, plinsko tlačni preizkusi, meritve z akustičnimi metodami. Uspešnost lociranja mesta okvare je več kot 98%.

2. Izsuševanje

Izsušujemo objekte, prostore, estrihe in stene zaradi posledic izliva vode, poplav, ali prekomerne gradbene vlage v materialih.

3. Meritve vlage

Izvajamo meritve vlage v estrihih, stenah in ostalih materialih. Za meritev vlage v estrihih izvajamo postopek karbidne metode CM, ki je najnatančnejši in je osnova za naknadno polaganje talnih oblog.

Na osnovi meritev vam svetujemo najprimernejši način sanacije za vzpostavitev v normalno stanje.

Opozoriti je potrebno da vlaga v bivalnih prostorih in pojav plesni negativno vplivata na zdravje uporabnikov. Kakovost življenja se zaradi tega občutno poslabša, bivalno ugodje prav tako. Pojav prekomerne vlage v prostorih in razvoj plesni na notranjih obodnih površinah vpliva na trajnost gradbenih elementov in notranje opreme ter veča obratovalne in vzdrževalne stroške zgradbe.

4. Sanacija okvar

Puščajoča mesta strokovno saniramo. Težimo k temu, da je čas med odkrito napako in izvedeno sanacijo čim krajši. Sanacije izvajamo v objektih kakor tudi zunaj njih.

Vas zanima ponudba?
Za VSE aktivnosti poskrbimo mi.