Prenova objektov

Prenova objektov vključuje obnovo in posodabljanje stavbe ali prostora. Pomembna je iz več razlogov, saj prinaša številne koristi, ki vplivajo na varnost, udobje, energetsko učinkovitost in celotno kakovost bivanja. Prenova se lahko nanaša na različne vrste objektov, vključno s stanovanjskimi hišami, poslovnimi prostori, industrijskimi zgradbami ali ostalimi vrstami objektov.

Prenova omogoča prilagajanje prostora glede na spremenjene potrebe stanovalcev ali zahtev delovanja objekta. S prenovo se lahko posodobijo elementi stavbe, da izpolnjujejo sodobne gradbene standarde, varnostne predpise in energetske zahteve. Omogoča vpeljavo ukrepov za povečanje energetske učinkovitosti stavbe, kar vodi v zmanjšanje stroškov ogrevanja in hlajenja. Objekti zgrajeni do devetdesetih let prejšnjega stoletja so večinoma brez izolacije oziroma slabo izolirani. Skozi njih se povprečno izgubi 35% – 40% toplote, kar pa posredno pripomore k večjemu ogljičnemu odtisu in segrevanju ozračja. Prenova omogoča izboljšanje udobja in kakovosti bivanja stanovalcev. To vključuje izboljšave v izolaciji, zvočni izolaciji, ogrevanju in hlajenju ter drugih dejavnikih. Prenova lahko vključuje zamenjavo zastarele opreme in sistemov, kar dolgoročno zmanjšuje stroške vzdrževanja.

Našim strankam na osnovi ogleda svetujemo glede primernosti materialov pri prenovi in izolaciji objekta. Ugotovimo kako bi bilo objekt najbolj smiselno izolirati, da preprečimo izgubo energije, katera izhaja skozi neustrezno izolacijo. S tem preprečimo tudi pojav vlage in plesni. Tako izvedemo vsa ustrezna dela, za zagotavljanje visoke kvalitete bivanja v objektu.

Vas zanima ponudba?
Za VSE aktivnosti poskrbimo mi.