Prenova kopalnic

Prenova kopalnice lahko prinese številne prednosti, ki vplivajo na funkcionalnost, udobje, estetiko. Kopalnice so prisotne v stanovanjskih objektih, poslovnih objektih in tudi industrijskih objektih.

Kopalnice v stanovanjskih objektih

Kopalnice v stanovanjskih objektih se razlikujejo glede na vrsto stanovanja, velikost, želje strank in ostale dejavnike. Pomembno je, da se prostor optimalno izkoristi. Pametno načrtovanje in izbira funkcionalne opreme sta ključnega pomena. Ker so kopalnice v stanovanjskih prostorih del osebnega bivalnega okolja, lastniki pogosto namenjajo več pozornosti estetiki. Izbira ploščic, barv, opreme in dekorativnih elementov je zato pomembna. Kopalnice v stanovanjskih objektih se lahko izvedejo tudi brez ploščic, z vodno nepropustno barvo.  Cene kopalnic za stanovanja se gibljejo od 6.000€ – 8.000€, za hiše pa od 7.000€ – 10.000€

Kopalnice v poslovnih objektih

Kopalnice v poslovnih objektih niso zgolj luksuzna dodatna oprema, temveč so ključni element za zagotavljanje ugodnega in učinkovitega delovnega okolja. Kopalnice v poslovnih prostorih se običajno razlikujejo od tistih v stanovanjskih objektih. Pri načrtovanju in vzdrževanju je potrebno upoštevati specifične potrebe in zahteve poslovnega okolja. Izpostavljene so večji uporabi kot domače kopalnice. Zato morajo biti materiali in oprema zasnovani za vzdržljivost in odpornost na obrabo. Posebna pozornost je tako namenjena dostopnosti kopalnic za vse zaposlene in obiskovalce, vključno s tistimi s posebnimi potrebami. Prilagoditve, kot so oprijemala ali širše vhodne poti, se mora zato pri prenovi ali izvedbi take kopalnice upoštevati. V nekaterih sodobnih poslovnih prostorih so lahko nameščene pametne naprave, kot so senzorji za samodejno odpiranje vrat, avtomatsko aktivacijo pip in senzorji za samodejno izpiranje stranišč. Cene takih kopalnic se okvirno gibljejo od 6.000€ – 10.000€.

Kopalnice v industrijskih objektih

Kopalnice niso omejene samo na stanovanjske prostore. Prav tako so ključne v industrijskih objektih. Materiali in oprema v takih kopalnicah morajo biti izjemno odporni na obrabo, saj so pogosto izpostavljeni intenzivni uporabi in možnostim mehanskih poškodb. Kopalnice v industrijskih objektih zahtevajo enostavne in hitre metode čiščenja. Površine morajo biti odporne na kemikalije in enostavne za vzdrževanje higiene. Glede na vrsto industrije lahko obstajajo posebnosti, kot so na primer potreba po dezinfekciji rok pred vhodom / izhodom iz kopalnice – prehrambena industrija ali farmacevtska industrija. V industriji se lahko izvede kopalnico brez ploščic, kar vključuje uporabo talnega epoxy-ja v kombinaciji z nepropustno stensko barvo.

Pri prenovi kopalnice vam nudimo celotno izvedbo na ključ, z vsemi rušitvenimi deli, napeljavo vodovodne in odtočne inštalacije, talnega in radiatorskega ogrevanja, keramičarskih del in elektroinštalacij ter poskrbimo za končno dobavo in montažo kopalniške opreme po vaših željah. Kopalnico prenovimo že v 10 dneh od pričetka prenove. Storitve izvedemo hitro in kakovostno.

Vas zanima ponudba?
Za VSE aktivnosti poskrbimo mi.